Politika privatnosti

LOVAČKI SAVEZ SRBIJE (u daljem tekstu: LSS), sa sedištem u Beogradu, GO Vračar, ul. Alekse Nenadovića br. 19-23, MB: 07010141, PIB: 100158372, u obavljanju svoje delatnosti, prikuplja i obrađuje podatke o ličnosti poštujući sve relevantne zakone i propise.

Molimo Vas da ove Informacije pažljivo pročitate!

Rukovalac podacima o ličnosti

LSS je rukovalac podacima o ličnosti u skladu sa zakonom i propisima o zaštiti podataka o ličnosti. LSS  kao rukovalac podacima o ličnosti određuje svrhu i sredstva obrade podataka o ličnosti i odgovorna je za čuvanje i korišćenje podataka o ličnosti u pisanoj i/ili elektronskoj formi. LSS u svom vršenju delatnosti može da bude i izvršilac obrade podataka o ličnosti u slučaju u kom obrađuje podatke o ličnosti u skladu sa pisanim uputstvom rukovaoca podacima o ličnosti.

Lice za zaštitu podataka o ličnosti

LSS je u skladu sa zakonskim i regulatornim zahtevima imenovao Lice za zaštitu podataka o ličnosti koga možete kontaktirati vezano za sva pitanja u vezi sa obradom podataka o ličnosti ili ostvarivanja prava na zaštitu podataka o ličnosti.

Kontakt: Gabrijela Gligorov, Beograd, ul. Alekse Nenadovića br. 19-23;  e-mail: info@lss.rs ili putem broja telefona 011 3442 653.

Podaci o ličnosti koje LSS prikuplja

Podaci o ličnosti koje LSS prikuplja zavise od svrhe obrade, a uključuju:

 • osnovne lične podatke (ime i prezime)
 • osnovne kontakt podatke (adresa, broj telefona, e-mail adresa)
 • podatke vezane za korišćenje web stranice http://www.lss.rs/
 • podatke vezane za korišćenje Lovačkog informacionog sistema (LIS LSS)
Prikupljanje i korišćenje podataka o ličnosti

LSS prikuplja i upravlja podacima o ličnosti radi izdavanja uverenja o položenom lovačkom ispitu, dostavljanja Biltena, kao i u svrhu izdavannja lovnih karata putem Lovačkog informacionog sistema (LIS LSS), kao i kako bi ispunio zakonske i regulatorne obaveze i u svrhu ostvarenja sopstvenih legitimnih interesa zakonitog poslovanja. Ako to od nas traže relevantni zakonski propisi, za određene razloge ćemo od korisnika dodatno tražiti njegov (Vaš) izričiti pristanak.

Razlozi zbog kojih obrađujemo podatke o ličnosti radi izvršenja dodeljenih službenih ovlašćenja su:

 • polaganje lovačkog ispita
 • izdavanje lovnih karata

Razlozi zbog kojih obrađujemo podatke o ličnosti radi sklapanja i ispunjenja ugovornih obaveza su:

 • administracija ugovornog odnosa
 • slanje Biltena licima koja se prijave da budu na Bilten listi LSS
 • upravljanje i primanje prigovora, pritužbi i reklamacija
 • druge zakonske obaveze koje proizlaze iz delatnosti LSS-a

Razlozi radi kojih obrađujemo Vaše podatke o ličnosti na bazi legitimnih interesa su:

 • obaveštavanje o promenama vezanim za uslove postupanja – sprečavanje i otkrivanje prevare.

Za sve druge aktivnosti koje nisu pokrivene napred navedenim razlozima LSS će zatražiti dodatni pristanak. Lica na koje se podaci odnose, u svakom trenutku, imaju pravo da povuku dati pristanak.

Pristup podacima o ličnosti

LSS preduzima tehničke i organizacione mere kako bi se prikupljeni podaci o ličnosti obrađivali samo na način koji je u skladu sa navedenom svrhom. Ukoliko je neophodno u svrhu izvršenja naših aktivnosti, pristup podacima o ličnosti će biti omogućen trećim stranama i to: državnim organima i organima javne vlasti koja u svrhu sprovođenja zakonskih obaveza imaju pravo pristupa podacima o ličnosti; advokatima, servisnim službama, štampariji, finansijskim ustanovama i drugim poslovnim partnerima.

Svi, izuzev državnih organa i organa javne vlasti, podatke o ličnosti obrađuju isključivo prema uputstvima LSS-a.

Obrada podataka o ličnosti

Korisnički podaci o ličnosti će biti obrađivani od strane izvršilaca obrade koji su navedeni u poglavlju Pristup podacima o ličnosti, a čija je odgovornost i obaveza zaštite podataka o ličnosti i čuvanja njihove poverljivosti definisana ugovornim odnosom i u skladu sa svim tehničkim i organizacijskim merama i zakonskim propisima koji uređuju zaštitu podataka. Vaši podaci, koje je LSS prikupio u svrhe navedene u poglavlju Prikupljanje i korišćenje podataka o ličnosti, neće biti dostupni nikome ko za to nema ovlašćenje LSS-a.

Ostvarivanje prava

Kada je to zakonski predviđeno lice na koje se podaci o ličnosti odnose ima pravo na informacije o obradi njegovih podataka o ličnosti; povlačenje svog pristanka u bilo koje vreme, ako podatke o ličnosti LSS obrađuje uz dat pristanak; ispravku ili dopunu podataka o ličnosti kako bi uvek bili tačni; brisanje podataka o ličnosti kada više nisu potrebni za gore navedene svrhe; podnošenje prigovora LSS-u ili nadležnom državnom organu.

LSS svim zainteresovanim licima obezbeđuje komunikacijske kanale radi ostvarivanja svojih prava vezanih za zaštitu podataka o ličnosti i to postavljanjem zahteva:

 • lično u sedištu LSS-a – Ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II, Beograd – Vračar
 • putem elektronske pošte poslate na e-mail adresu LSS-a na –  info@lss.rs

Nezavisno od odabranog komunikacijskog kanala zahtev se podnosi lično i tako da je ovlašćenim licima u LSS-u  omogućena identifikacija podnosioca zahteva.

Pravo na prigovor nadzornom organu

Osim prigovora na obradu podataka o ličnosti podnesenog LSS-u, prigovor na obradu ličnih podataka moguće je podneti i kancelariji Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Srbija, na e-mail office@poverenik.rs ili na broj telefona 011 3408 900.

Čuvanje podataka o ličnosti

Vremenski period čuvanja podataka o ličnosti korisnika zavisi od svrhe zbog koje LSS obrađuje.

 • Podaci lica koja su prijavljena na Bilten listu čuvaju se dok se nalaze na Bilten listi;
 • Podaci prikupljeni zbog obrada bazirani na zakonskoj osnovi, čuvaju se u skladu sa vremenskim ograničenjima odredbi predmetnog zakona.
Kontakt

Za bilo kakva pitanja o načinu korišćenja podataka o ličnosti možete nas kontaktirati telefonom, emailom ili poštom kako sledi:

 • slanjem elektronske pošte na info@lss.rs
 • pisanim putem na adresu: Lovački savez Srbije, ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II, Republika Srbija, Beograd – Vračar,
 • putem obrasca koji možete preuzeti ovde
 • pozivom kontakt centra 011 3442653

Za komunikaciju zbog ostvarivanja prava vezanih za zaštitu podataka o ličnosti potrebno je koristiti komunikacijske kanale definisane u poglavlju „Ostvarivanje prava“ kako bi svaki zahtev bio prihvaćen, a korisnik kao inicijator identifikovan.

Ažuriranje Informacije o obradi podataka o ličnosti

LSS redovno revidira i ažurira Informacije o obradi podataka o ličnosti u skladu sa promenama u sopstvenim poslovnim procesima ili na osnovu zakonskih i regulatornih obaveza. Važeća verzija Informacije o obradi podataka o ličnosti dostupna je na našoj internet stranici http://www.lss.rs/.

Ukoliko dođe do značajnih promena koje u većoj meri utiču na obradu podataka o ličnosti informaciju ćemo bez odlaganja objaviti na veb stranici i direktno Vas informisati.

Bilten i upotreba podataka o ličnosti za marketing

Ukoliko korisnik želi da prima obaveštenja o našoj ponudi putem elektronske pošte potrebno je da se prijavi na Bilten listu. Pri ispunjavanju obrasca za prijavu potrebno je popuniti označena polja, odnosno uneti adresu elektronske pošte na koju korisnik da prima Bilten. Svi registrovani korisnici LSS internet prezentacije, u svakom trenutku mogu da se prijave ili odjave sa Bilten liste.

Za isporuke Biltena LSS može da koristi tehničke usluge spoljnjih poslovnih partnera. U navedenom slučaju LSS  istima daje na obradu isključivo adresu elektronske pošte koju je korisnik prijavio za dobijanje Biltena. Takođe, obezbeđujemo da odabrani poslovni partner istu koristi samo i jedino za isporuke naših Biltena, u vremenskom periodu dok je korisnik na njega prijavljen i u druge svrhe ne sme koristiti tu adresu elektronske pošte.

LSS neće korisničke kontakt podatke date za prijavu na Bilten listu deliti sa trećim stranama, osim u slučaju i pod uslovima koji su navedeni u prethodnom poglavlju. 

Obuku za zaštitu podataka o ličnosti za LSS  izvršila je Advokatska kancelarija Cvjetićanin & partneri.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...