Vesti

Lovački savez Srbije
22
nov

RAZMATRANE LOVAČKE TEME NA SASTANKU PODODBORA ZA POLJOPRIVREDU

Dana 22.11.2018. godine, u Skupštini Republike Srbije, održana je sednica pododbora za poljoprivredu, kojom je predsedavao narodni poslanik Milija Miletić.

Dana 22.11.2018. godine, u Skupštini Republike Srbije, održana je sednica pododbora za poljoprivredu, kojom je predsedavao narodni poslanik Milija Miletić. Kao predstavnici lovačke organizacije, sednici su prisustvali  Bratislav Ćirković, predsednik Lovačkog saveza Srbije, kao i predsednici  Lovačkog saveza  Centralne Srbije  i Lovačkog saveza Jugoistočne Srbije, Tomislav Radosavljević i Zoran Aleksić.

Pored narodnih poslanika,  koji su članovi  ovog  radnog tela u Skupštini Republike Srbije, u radu sednice su  učestvovali Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Miodrag Strnad, samostalni savetnik u Upravi za šume istog ministarstva.

Bila je to prilika da se razmotre uvek aktuelne lovačke teme, ali i da se skrene pažnja javnosti, pre svega  donosilaca odluka u okviru Narodne Skupštine Republike Srbije, na važna pitanja  sa kojima se lovci suočavaju u svom nastojanju da  striktno poštuju  i sprovode zakonske odredbe.

Kompleksnost  gazdovanja lovištima, upravljanje populacijama divljači, očuvanje i unapređivanje  prehrambenog potencijala   staništa, sagledana je iz ugla korisnika lovišta. Predstavnici lovačke organizacije su predočili izazove rada u lovstvu, od paljenja  strnjišta i žetvenih ostataka,  zimske prihrane, plašilica za divljač, kontrolisanja  upotrebe pesticida, do preregistracije lovačkog oružja koja se sprovodi  po rigoroznim i nedovoljno ujednačenim pravilima, što može dovesti do još jednog  talasa smanjenja broja lovaca u Srbiji i ne sme se dozvoliti.    

Sledi link na kome možete pogledati ceo tok sednice: http://217.26.67.44/filesnsrs/odbor/odbor2018112212.mp4

LSS press

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...