Vesti

Lovački savez Srbije
17
jan

Organizovan edukativni skup povodom aktuelnog problema afričke kuge svinja

Po nalogu kabineta ministra Branislava Nedimovića, u organizaciji Lovačkog saveza Srbije, Lovačkog saveza jugoistočne Srbije i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivtede, Uprave za šume, 16.01. u Pirotu, organizovan je edukativni skup u vezi sa aktuelnim problemom virusa afričke kuge svinja. Prisutni korisici lovišta i javna preduzeća sa teritorija pirotskog i zaječarskog okruga, kao i ona sa delova vranjskog i jablaničkog , koja se graniče sa Bugarskom, dobili su objašnjenja u vezi sa “Instrukcija korisnicima lovišta na teritoriji Republike Srbije
324-02-00006/2020-10” koju je pre dva dana izdalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za šume. Objašnjenja i uputstva dali su Aleksandar Radosavljević i Miodrag Strnad ispred Uprave za šume, kao i načelnik veterinarske inspekcije Zoran Ivanović ispred Uprave za veterinu, korisnicima lovišta podršku su pružili i predsednik Lovačkog saveza Srbije, Bratislav Ćirković i predsednik Lovačkog saveza jugoistočne Srbije, Zoran Aleksić. Edukativnoinformativnom skupu prisustvovao je i savetnik ministra i direktor Veterinanrskog instituta u Nišu Miloš Petrović.

Lovci i korisnici lovišta pomno prate situaciju na terenu i u saradnji sa nadležnim institucijama postupaju po datim propisima.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...