Vesti

Lovački savez Srbije
01
jul

ODRŽANA REDOVNA SEDNICA SKUPŠTINE LOVAČKOG SAVEZA SRBIJE

Radi se na formiranju prvog lovačkog muzeja u Srbiji. Kako je bilo na sednici redovne Skupštine Lovačkog saveza Srbije

 

 

 

U subotu 29.06.2019. godine, održana je redovna sednica Skupštine Lovačkog saveza Srbije. Domaćin zasedanja je bio Fakultet veterinarske medicine u Beogradu. Sednici je prisustvovalo 85 članova, od ukupno 153, koliko ih broji lovačka skupština.

    

Predsednik Lovačkog saveza Srbije, gospodin  Bratislav Ćirković, je u svom detaljnom izveštaju o radu UO LSS naveo sve aktivnosti kojima  je organizacija bila posvećena u proteklom periodu, ali isto tako i buduće planove, među kojima izdvajamo ideju o formiranju prvog lovačkog muzeja u Srbiji. Uspostavljena je odlična saradnja sa Ministarstvom poljoprivrde, šumarstva i vodoprivrede -Upravom za šume i Upravom za veterinu, Ministarstvom zaštite životne sredine, Minstarstvom unutrašnjih poslova, kao i sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koja je prema rečima predsednika LSS, rezultirala i konkretnim instrukcijama o obavezama korisnika lovišta u pogledu postavljanja saobraćajne signalizacije i ispunjavanju uslova za bezbedno čuvanje službenog naoružanja. Veoma je dobro prihvaćeno i konačno rešavanje pitanja prisustva delegata iz Lovačkog saveza Vojvodine na ovoj skupštini, čime je završen jedan  mučan period, a usvajanjem izmena Statuta LSS do kraja godine, dodatno će se rešavati i zastupljenost  predstavnika LSV u organima i telima Lovačkog saveza Srbije. Tako je  usvojena  ostavka jednog člana NO, kako bi se omogućilo da u radu NO LSS bude angažovan predstavnik Lovačkog saveza Vojvodine, gospodin Dimitrije Bošković.

Predsednik Nadzornog odbora, gospodin Slađan Marković, podneo je izveštaj o radu NO. On je naglasio da je finansijska  situacija koja je zatečena nakon izbora u oktobru 2018. godine, zahtevala  ozbiljan rad i vraćanje  dugovanja, što je postignuto zahvaljujući dobroj saradnji svih organa i tela saveza, pri čemu je postojala transparentnost u utrošku sredstava  i konačna konsolidacija finansijskih prilika u relativno kratkom periodu. Godišnji izveštaji o radu UO LSS i NO LSS su usvojeni jednoglasno i bez primedbi.  Nakon toga je usvojen predloženi  finansijki plan LSS za 2019. godinu, kao i predog UO LSS  o članarini.  

 

LSS press

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...