Vesti

Lovački savez Srbije
15
nov

ODRŽANA KONSTITUTIVNA SEDNICA UO LSS

Konstitutivna sednica Upravnog odbora Lovačkog saveza Srbije, održana je 15.11.2018. godine u prostorijama LSS, u Beogradu. Članovi UO LSS, u sazivu od 27. oktobra 2018. godine, razmatrali su niz aktuelnih pitanja o dosadašnjem, kao i smernice o budućem radu Lovačkog saveza Srbije.

Konstitutivna sednica Upravnog odbora Lovačkog saveza Srbije, održana je 15.11.2018. godine u prostorijama LSS, u Beogradu. Članovi UO LSS, u sazivu od 27. oktobra 2018. godine, razmatrali su niz aktuelnih pitanja o dosadašnjem, kao i smernice o budućem radu Lovačkog saveza Srbije.


Detalj sa sednice UO LSS

Usvojen je  prečišćen tekst “Poslovnika o radu Upravnog odbora  Lovačkog saveza Srbije”, koji objavljujemo u nastavku ove vesti.

Zbog aktiviranja stručnog rada LSS po temama,  formirane su komisije LSS i izabrani predsednici komisija, mahom iz redova  UO LSS. Sastav komisija će biti razmatran naknadno, u što skorije vreme.  Planirano je da se  rad organizuje u okviru sledećih jedanaest komisija koje imenuje UO LSS kao  svoja stručna  radna tela: Komisija za polaganje lovačkog ispita, Komisija za ocenjivanje trofeja,  Komisija za  materijalno finansijsko  poslovanje, Komisija  za pravna  i statutarna pitanja, Komisija za lovnu kinilogiju, Komnisija za odlikovanja i druga priznanja, Komisija za popularizaciju lovstva među ženam i mladima, Komisija za uzgoj i zaštitu divljači, Komisija za lovački podmladak, Komisija za odnose sa javnošću i Komisija za lovno streljaštvo.

Radi donošenja programa rada Upravnog odbora Lovačkog saveza Srbije i definisanja aktivnosti u narednom mandatnom periodu, formirana je radna grupa, koja će raditi u sastavu: Bratislav Ćirković, predsednik Lovačkog saveza  Srbije, Tomislav Radosavljević, predsednik Lovačkog saveza Centralne Srbije, Zoran Aleksić, predsednik Lovačkog saveza Jugoistočne Srbije, Ilija Elezović, predsednik Lovačkog saveza Kosova i Metohije, Uroš Đoković, predsednik Skupštine LSS, Aleksandar Milovančev, predsednik Lovačkog saveza Vojvodine i Vladimir Pavlović, član UO LSS.   

Doneta je odluka da se gospodin Aleksandar Radosavljević, šef odseka za planiranje i održivi razvoj u lovstvu, pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, imenuje za predstavnika Lovačkog saveza Srbije u FACE. Odluka je doneta jednoglasno, a usledila je nakon zvanično podnete ostavke gospodina Dragana Šormaza na funkciju  predstavnika LSS u FACE. 

Donete su i druge odluke koje se odnose na operativni rad Lovačkog saveza Srbije, tako da će ubuduće materijal za sednice članovima UO LSS biti dostavljan isključivo posredstvom elektronske pošte i najmanje sedam dana pre održavanja sednice. 

Sledi link: Poslovnik o radu Upravnog odbora Lovačkog saveza Srbije, od 15.11.2018. godine

LSS press

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...