Vesti

Lovački savez Srbije
27
feb

Lovački savez Srbije na CIC forumu u Severnoj Makedoniji

25. i 26. februara u etno selu Timčevski pored Kumanova, održan je CIC formu za centralnu i istočnu Evropu. Pored članlova iz Srbije, domaćini iz Makedonije ugostili su i delegacije iz Rusije, Bugarske i Albanije. Delegaciju iz Srbije činili su: predsednik Lovačkog saveza Srbije, Bratislav Ćirković, predsednik Skupštine LSS, Uroš Đoković i predsednik Lovačkog saveza Jugoistočne Srbije, član UO LSS, Zoran Aleksić. Forumu je prisustvovao i Ministar poljoprivrede Severne Makedonije, Trajan Dimkovski, kao i zvanični predstavnici CIC-a, počasni predsednik Bernard Loze i generalni sekretar Tamaš Margesku.
Posle pozdrava i zvaničnog obraćanja predsednika Lovačke Federacije Makedonije, gospodina Vlatka Aleksovskog, i prezentacije CICa, usledila su predavanja koja se tiču aktuelnih problema u lovstvu u ovom delu Evrope. Teme ovog foruma bile su:
1. Uništavanje staništa usled intenzivne poljoprivrede, šumarstve i urbanizacije
2. Klimatske promene- kako utiču na populacije divljači
3. Nelegalno hvatanje i odstrel divljači, koliko je taj problem veliki?
4. Kako lovačke organizacije mogu biti prepoznate u javnosti kao ekološke? Organizacije koje se bave zaštom prirode- Neprijatelji ili partneri! Primeri u različitim državama.
5. Stav Vlade Republike- podrška ili protiv lovačkih organizacija.
6. Afrička kuga svinja
Značaj ovakvih okupljanja je veliki, razmena podataka i isukstava su od neprocenjive vrednosti. Teme su bile adekvatne i predstavljaju najveće probleme lovstva u 21. veku. Ono što je opšti utisak nakon ovog foruma, je da se svi susrećemo sa istim problemima, zato je vrlo bitno da radimo zajedno i usaglašeno uz pomoć organizacije kao što je CIC.

Lovački savez Srbije se zahvaljuje domaćinima na pozivu i srdačnom gostoprimstvu.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...